Liefde op het eerste gezicht bestaat dus écht…

13 May 2013 11:26 AM  /  News
Liefde op het eerste gezicht bestaat dus écht…

Tja.
Ik was al een tijdje op zoek naar voer voor een nieuwe blog.
Blijkbaar was het onderwerp er gewoonweg nog niet.
Of de passie voor het onderwerp ontbrak.

Tot ik afgelopen woensdag bij Bert Story in ’s-Hertogenbosch ‘mijn cadeautje’ voor het Hemelvaartsweekend mocht ophalen. Heerlijk. Mijn weekend begint al bij binnenkomst van de zaak. Ik was precies op tijd, zeg maar vijf minuten voor sluitingstijd. En krijg een warm welkom. Het maakt niet uit wie je tegenkomt: alle medewerkers geven je dat gevoel. Keer op keer. Voelt goed. Als een warme deken. Ik had nog iets ‘tegoed’ ten aanzien van de afronding van mijn eigen zaak, volgens Niels Vermeulen: nou Niels, bedankt ! Ik ben, als ik heel eerlijk mag zijn, nog steeds onder de indruk van de afgelopen 4 dagen.

De BMW 535 GT.

 

www.noortjeartz.nl-BWM-535-GT-13-mei-2013-4

Ongekend. Wat een prachtbak ! Wat een dijk van een auto.
Stiekem ben ik wel een autoliefhebber. Jarenlang veel op de weg gezeten, en de nodige kilometers asfalt versleten. Ik ben altijd een enorme fan geweest van de BWM 5 serie. Al jaren. Vorige model, huidige model. Geloof toch echt dat er nu eentje is die deze auto gaat overstijgen.

Iets heeft me enorm verrast. Allereerst begon dit bij het indrukwekkende voorkomen. De buitenkant: robuust, elegant, en stoer tegelijk. En dan die schitterende koplampen. Gretig, tikkeltje uitdagend, met prachtige lijnen. Het interieur zo intens warm, mooi vormgegeven en in balans. Niet teveel toeters en bellen: precies goed. Het duurde dan ook even, zeker 10 minuten, voordat ik in de auto weg kon rijden na het instappen. Ik wilde gewoon rustig acclimatiseren. Genieten. Van deze limousine. Wat een complete auto. Kleur: klopt. Interieur: klopt. Ontzettend veel ruimte en wat een licht. Ja, en gevuld met allerlei ‘lekkers’. En hij is ergens toch ook weer o zo herkenbaar en vertrouwd. De kracht van BMW mijn inziens. Deze versie is een automaat (lekker als je een schakelbak gewend bent). En echt alles in deze auto is elektrisch verstelbaar: de stoelen, hoogte, lengte, lenden, hoofdsteunen, zelfs de screens voor het raam. Wat een genot. Pure luxe.

www.noortjeartz.nl-BMW-535-GT-2013-7

De BMW 535 GT is groots. Ruimtelijk. Open. Licht. En waanzinnig comfortabel. Je kijkt mooi over alles heen, schitterend overzicht vanwege zijn hoogte. Hij stuurt lekker strak in. Reageert bijzonder snel en soepel als het nodig is. Heeft enorm veel power. En hij heeft verassend veel grip. Ongeacht de snelheid (sorry Niels.. kon het niet laten om het even uit te proberen). De BMW accelereert, ondanks zijn gewicht, waanzinnig snel. Het geluid wat de auto dan produceert is fantastisch. Alleen al dat geluid daagt je absoluut uit om nog een keer lekker snel op te trekken de eerstvolgende keer dat je stil staat bij een stoplicht. Géweldig. En dat voor een auto die 1945 kilo weegt.

Ik heb in het verleden wat recensies gelezen over deze auto. En dacht eerst: ‘Owhh. Ze geven me dit model mee. Hmm. Jammer’. Ja ja. Ik hoor jullie denken, hardop: Noor, een gegeven paard..  En tóch dacht ik het. Heel eventjes. Tot het moment dat ik erin stapte. En van een afstand gefascineerd en oprecht naar de auto heb staan kijken. En ervaarde hoe andere mensen ook de moeite namen om even te kijken. En toch even omdraaide. Want de BWM 535 GT is opvallend. En dwingt een bepaald respect af. Ik geloof dat ik het niet eens ben met alle recensies, die ik gelezen heb. Het is ábsoluut een genot, pure beleving om met deze auto te reizen. Comfort, luxe, sportief rijgedrag, in combinatie met een prachtige kleur en schitterende afwerking aan de binnenzijde hebben me verleid.

www.noortjeartz.nl-BMW-535-GT-13-mei-2013-61www.noortjeartz.nl-BMW-535-GT-13-mei-2013-5

 Nog een paar details die je zeker niet mag missen: de head up display. Je snelheid, de navigatie geprojecteerd in de vooruit. Briljant ! Het panorama dak maakt deze auto compleet. Laat je verassen door mooie verlichting in de dorpels, in de handgrepen van de deuren en geniet ’s avonds ook even van de sfeervolle interieurverlichting. Een aangename ervaring. Vergroot absoluut het rij genot.

Enige kleine minpuntje: ik mis de plek waar ik mijn SD kaart met muziek in kan stoppen..

Of ik heb ik die gewoonweg over het hoofd gezien omdat ik zo onder de indruk was van de rest?

Níet doen: Parkeergarage de Wolvenhoek. Dat is oprecht een ware nachtmerrie. Zelfs voor mij. Negeer die plek gewoon als je de kans krijgt om deze auto te rijden. Er zijn nog meer dan genoeg parkeerplekken waar je prima uit de voeten kunt.
Het is liefde op het eerste gezicht!

Een onmogelijke liefde weliswaar. Gezien mijn ietswat beperkte budget.
Het waren 4 heerlijke dagen en ik heb genoten.

Vol overtuiging !

Warme groet,


Noortje Art

[ 14/06/2015 09:35 pm ]

Haha! Heerlijk om je blog te lezen lieve Noor! Mooi geworden je website ik voel de energie, jouw energie. Ben blij voor je…

Oh en ik draai in mijn toffe Toyota nog cassettebandjes trouwens, niks mis mee ;-)) Dikke knuffel voor jou! X